Medenjaci

19 Oct 2016

Sastojci

 

4 jaja

250 grama šećera

6 kašika meda

600 grama brašna

2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

 

Priprema

 

 

  1. Umutit jaja sa šećerom, medom, cimetom i zamesiti testo dodajući sodu i brašno. 
     

  2. Testo treba da odstoji 2 sata u frižideru. Vlažnim rukama kidati komadiće i praviti kuglice veličine velike masline.
     

  3. Kuglice stavljati u podmazan pleh i to malo razmaknuti jer dosta narastu pri pečenju a imaju lepši oblik ako se ne sastave kad se peku.
     

  4. Peći da blago porumene oko 12-15 min. Medenjaci će biti jako mekani ali tako treba jer kad se ohlade malo će se stvrdnuti.
     

  5. Za glazuru umutiti belance sa šećerom u prahu pa mu dodati limunov sok i vodu i u ovu glazuru umakati medenjake pa ih ostaviti da se osuše. Slagati ih na foliju pa u rernu na 80-100 C oko 1h.
     

 
 

 

Posluživanje

 

Medenjaci su zaista vrlo mekani i mogu odmah da se jedu za razliku od drugih koji moraju da odstoje 1-2 dana i veoma su ukusni.

 

Izvor: Coolinarka

Please reload

Please reload

  Popularno  
Please reload

  Tagovi  
Please reload

 Isporuka

Besplatna isporuka za Beograd u roku od 24h. Rok isporuke

za personalizovane porudžbine do 10 radnih dana.

Troškovi isporuke za ostale gradove prema cenovniku:

Troškovi i rokovi isporuke.
 

2015 - 2018 © B Honey, Београд

  • B Honey Facebook
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey YouTube Icon